Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Παλαιογιάννης είναι μουσικός και συνθέτης.

Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα, καθώς και μουσική σύνθεση / μουσικό σχεδιασμό στην Ακαδημία Τεχνών της Ουτρέχτης. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης.

Εκτός απο προσωπικές του δημιουργίες, έχει συνθέσει μουσική και υλοποιήσει τον μουσικό σχεδιασμό για ταινίες & animation («Ίσως μονάχα φίλοι» σκην. Ν. Καζαντζίδη, «Tasty Shake» σκην. K. Lam, κ.α.), για χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παιδικές και ενηλίκων («ΝΙΝΑ» σκην. Ν. Πασχίδης, «Ένας εχθρός του λαού» σκην. Θ. Κινδύνης, «Η μαγική σοφίτα» σκην. Α. Τζίμα, κ.α.), video games («Shove off»-GLOBAL GAME JAM 2011, «Ursa Belgica»), καθώς και για το ντοκυμαντέρ «Φυσικό πάρκο Σητείας» σε σκηνοθεσία Γ. Πατεράκη.
Το 2012 έγραψε τη μουσική για τα promo videos του “KLIK! Amsterdam  Animation Festival 2012” και τα line up videos για το “Plissken Festival 2012”, ενώ το 2014 συμμετείχε ώς συνθέτης στο interactive installaton project “Gendarmenmarkt Berlin Projection Mapping”.

Έχει ενορχηστρώσει τραγούδια και ορχηστρική μουσική άλλων καλλιτεχνών, καθώς και τα μουσικά θέματα της ταινίας μεγάλου μήκους «Τέσσερα Μαύρα Κοστούμια» του Ρένου Χαραλαμπίδη. Παράλληλα, συνεργάζεται ώς πιανίστας – keyboard player σε ηχογραφήσεις και συναυλίες.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει μουσική και body music, ενώ απο το 2016 συμμετέχει στο project «ΕΡΜΗΣ», με σκοπό την εκπαίδευση στην ανακατασκευή και χρήση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.